W zwykłej O2, czytałem instrukcję serwisową dla warsztatów, że stuki w drzwiach usuwa się poprzez ściągnięcie boczków i przyklejenie luźnych przewodów (czy jakiejś linki) taśmą samoprzylepną do drzwi. Postaram się znaleźć dokument, który sobie kiedyś znalazłem.
[O1] Dudnią hamulce z tyłu!!!!
Zwiń
X
-
[O1] Dudnią hamulce z tyłu!!!!
Witam.
Wymieniłem bębny oraz szczęki i te wszystkie duperele przy hamulcach. Auto przed wymianą dudniło i lekko telepało przy większym obciążeniu i prędkościach. Po zmianie problem niestety nie zniknął. Sprawdzone, to na pewno jest tył - samym ręcznym hamowałem i był ten efekt.
Co może być przyczyną? możliwe jest że piasta może być krzywa lub łożyska tak by wyły tylko przy hamowaniu? Przy normalnej jeżdie nic nie dudni.
Proszę o pomoc bo sam już nie wiem o co chodzi.
pozdro.
-
-
Źle, nie równo załozone bębny. Jak kiedyś miałem O1 z bebnami miałem taki problem po tym jak panowie z serwisu zdejmowali bebny i czyścili hamulce.
Dokładnie oczyściłem piastę i zamocowałem na pastę miedzianą i nie było problemu.
Jak będziesz montował bębny ustaw linke "ciasno", podczas swobodnego kręcenia bęben nie może trzeć tylko w jednym miejscu.
Przyczyna 2:
jesli montaż jest bez błędu to będą to kiepskiej jakości źle wytoczone bebnySeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
Komentarz